Želite savršeno bijeli osmijeh?

Svaki put kada listate neki časopis ili gledate televiziju za oko vam zapnu nečiji savršeno bijeli zubi? Pomislite, blago njima, zašto meni majka priroda nije podarila takav osmijeh? Ne očajavajte. Većinu nas majka priroda nije podarila takvim savršeno bijelim osmijehom, ali zato tehnologija danas može gotovo sve, pa čak i nadmudriti majku prirodu.

Izbjeljivanje je estetski stomatološki postupak kojim se postojeća boja zuba mjenja u nekoliko nijansi svjetliju. Estetska stomatologija danas je nezamisliva bez suvremenih metoda izbjeljivanja zuba. Samo izbjeljivanje ne predstavlja novi trend u stomatologiji što nam svjedoči činjenica da prvi zabilježeni postupci izbjeljivanja zuba, s raznoraznim metodama i pokušajima, datiraju još iz 19. stoljeća. Međutim, prvobitni rezultati nisu ispunili očekivanja pacijenata.

Promjena boje zuba predstavlja velik estetski problem. U današnje vrijeme zdrav, lijep i blistav osmijeh jedna je od najvećih estetskih značajki svakog čovjeka. Različiti su uzroci koji mogu dovesti do promjene boje zuba, od genetskih i degenerativnih promjena, vitaminskih i mineralnih pripravaka, sve do antibiotika, konzumacije obojene hrane i pića, uključujući starenje. Loše liječenje zuba također je jedan od učesatlih uzroka promjene boje zuba.

Bitno je naglasiti da postoje 2 vrste proizvoda za izbjeljivanje – whitening proizvodi i bleaching proizvodi. Whitening proizvodi služe u svrhu uklanjanja različitih pigmenata (kave, čaja, duhanskog dima) nakupljenih na zubima tjekom vremena, a nalaze se u svakodnevnoj prodaji kao zubne paste i kao različiti drugi proizvodi. Njihovom uporabom ne samo da nije moguće postići boju zuba svjetliju od postojeće, već prekomjernom uporabom može doći i do neželjenog oštećenja cakline radi visokoabrazivnih sastojaka koje sadržavaju.

bleaching skupinu ubrajaju se proizvodi koji mogu promjeniti postojeću boju zuba u svjetliju. Takvi proizvodi trebali bi se upotrebljavati isključivo pod profesionalnim nadzorom. Izbjeljivanje treba izbjegavati u trudnoći, za vrijeme dojenja te kod alergije na sastojke pasta za izbjeljivanje. Pacijentima se uoči samog postupka izbjeljivanja preporuča sanacija postojećih karijesa, parodontoloških problema te oštećenih ispuna. Bitno je naglasiti kako se izbjeljivanjem ne može izbijeliti boja krunica, mostova, ljuskica i ispuna, stoga ih je po završetku postupka potrebno zamjeniti novima.

Želite prvi saznati o našim posebnim ponudama i akcijama?

Pošaljite upit Nazovite nas +385 1 3733 562 Pošaljite poruku (Whatsapp)
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru