Zašto je implantat najbolje rješenje bezubosti?

Nedostaje Vam jedan ili više zuba i pitate se je li bolje rješenje implantat, most ili proteza?

Gubitak zuba česta je pojava: 30% svjetske populacije pati od potpune bezubosti, a 80% populacije nedostaje barem jedan zub. Kako neki od tradicionalnih načina rekonstrukcije nedostajućih zuba podrazumijevaju brušenje preostalih zdravih zuba tako je implantat često najoptimalnija terapija.

Neke od prednosti implantata su da sprečavaju povlačenje čeljusne kosti, a prilikom njihovog postavljanja nema potrebe za brušenjem susjednih zuba kao u slučaju stavljanja mosta.

Često se kaže kako implantati imaju bolju prognozu nego zubi, i to je potpuno točno.

Neuspješnost ugradnje implantata prema najnovijim istraživanjima je od 3-5%, dok za prirodne zube kao nosače ona iznosi i preko 15%. Implantati kao takvi su jedna od najsigurnijih i najprihvatljivijih opcija nadomještanja izgubljenih zuba.

Ne postoji dobna granica za ugradnju implantata. Ne preporučuju se u slučaju različitih bolesti poput uznapredovale osteporoze, nekontroliranog dijabetesa i nekih ozbiljnih kroničnih bolesti srca, bubrega, psihoza, itd. U slučaju nedovoljne koštane mase, moguće ju je obnoviti prije ugradnje implantata.

Želite prvi saznati o našim posebnim ponudama i akcijama?

Pošaljite upit Nazovite nas +385 1 3733 562 Pošaljite poruku (Whatsapp)
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru