Uzroci neugodnog zadaha

Perete zube redovito, ali nikako se ne možete rješiti neugodnog zadaha? Postoji mnogo razloga zašto dolazi do halitoze, odnosno neugodnog zadaha. Ukoliko je higijena redovita, a Vi i dalje imate problema s halitozom, trebali bi obratiti pažnju na neke druge stvari.

Na vrhu popisa našla bi se hrana koju konzumiramo poput luka, češnjaka i paprike. Većini omiljeni napitak, kava također može biti uzrok neugodnog zadaha. Pušenje utječe loše na opće zdravlje i na suhoću usne šupljine, pa se isto tako može povezati s halitozom.

Suhoća usta javlja se i kao simptom kod bolesti žlijezda slinovnica, kod poteškoća s prohodnosti dišnih putova i stalnog disanja na usta, a može se javiti i kao nuspojava uzimanja nekih lijekova, posebice onih iz skupine antidepresiva. Do suhoće usta može dovesti čak i dijeta. Kod smanjenog unosa hrane  nema dovoljno poticaja za lučenje sline, pa u tim uvjetima dolazi do prekomjernog razmnožavanja bakterija.

Kako biste se pokušali riješiti zadaha, preporučamo četkanje zuba nakon svakog obroka; nikako ne zaboravite četkati i jezik. Koristite zubni konac i redovito mjenjajte zubnu četkicu. Pokušajte smanjiti konzumaciju kave, cigareta i alkohola, zdravo se hranite i redovito posjećujte svog stomatologa. Također Vam preporučamo, dok još nije završila sezona nara na našim tržnicama, konzumirajte sok od nara koji ima antibakterijska svojstva. Nar odnosno šipak na prirodan način pomaže smanjiti šanse za loš i neugodni zadah te bolesti desni.

Želite prvi saznati o našim posebnim ponudama i akcijama?

Pošaljite upit Nazovite nas +385 1 3733 562 Pošaljite poruku (Whatsapp)
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru