Vrbje 1a, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru
Stomatologija i estetika d.o.o. logo

Liječenje zuba | Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja obuhvaća prevenciju, dijagnostiku i liječenje bolesti zubne pulpe.

Prevencija kroz redovite stomatološke preglede naš je prioritet, no razvije li se upalni proces, stomatolozi ordinacije "Stomatologija i estetika" usmjerit će sva nastojanja da se zub izliječi i očuva.

Strojna endodoncija je najsuvremenija stomatološka tehnologija čišćenja i širenja korijenskih kanala u kojoj se koriste strojni instrumenti za obradu kanala i kojom se povećava uspješnost izlječenja zubnih korjenova i istodobno skraćuje trajanje terapije.

Karijes

Zubna pulpa je meko tkivo koje čine živci, krvne žile i vezivno tkivo, važni za razvoj i vitalnost zuba. Kada karijes razori caklinu i dentin, dopre do zubne pulpe i dođe do ireverzibilnih promjena po živac zuba.

Ne liječi li se upalni proces zuba, upala se širi na kost i zahvaća vrh korijena, odnosno stvara se granulom. Upala nije nužno popraćena bolom. Zato je stomatološki pregled potrebno učiniti najmanje dva puta godišnje. Uoči li stomatolog prilikom pregleda promjenu na zubu, snimit će ortopan koji pruža jasan uvid u oralno zdravlje svih zubi gornje i donje čeljusti i okolnih kostiju te pomaže odrediti terapijski postupak, ukoliko je potreban.

Karijes

Simptomi upaljenog zuba

  • pulsirajuća bol (naglašenija noću, osjećaj boli kao „otkucaji srca“)
  • bolan zagriz
  • osjetljivost zuba na promjenu temperature
  • pojava otoka
  • gnojna fistula na vrhu korijena zuba vidljiva na rendgenskom snimku
Simptomi upaljenog zuba

Terapija liječenja zuba - prednosti

Koristimo najmodernije uređaje koji imaju višestruko smanjenu dozu zračenja, čak i do 90% u odnosu na klasične RTG uređaje.

Za što bezbolniji i precizniji postupak, endodontska terapija provodi se pod djelovanjem lokalne anestezije.

Izolacijom radnog polja gumenom plahticom zub se izolira od vanjskih uvjeta i štetnih čimbenika. Suho radno polje bez prisutnosti bakterija iz sline i okolnog tkiva presudno je za uspjeh terapije.

Terapija liječenja zuba - prednosti

Poklonite si prekrasan osmijeh!

Dogovorite besplatne konzultacije!

* Ispunjenjem ovog upita će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naši djelatnici zbog dogovora termina.
* Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

HR Financira Europska unija
Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.