Vrbje 1a, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru
Stomatologija i estetika d.o.o. logo

Izbjeljivanje zubi

Boja zubi

Promjena boje zuba predstavlja velik estetski problem. U današnje je vrijeme zdrav, lijep i blistav osmijeh jedna od najvećih estetskih značajki svake osobe.

Kako bi postigli da su vaši zubi bijeli, koristimo se najsuvremenojom tehnologijom i metodama. Za postizanje bjeline Vaših zuba, koristimo ZOOM® lampu, BIOLASE lasersko izbjeljivanje i izbjeljivanje udlagama.

Za bijeli sjaj zuba odgovorna je caklina, koja trošenjem postaje sve tanja zbog čega tamnija boja dentina dolazi do izražaja. Različiti su uzroci koji mogu dovesti do promjene boje zuba: genetske i degenerativne promjene, uzimanje vitaminskih i mineralnih pripravaka, antibiotika, konzumacija obojene hrane i pića te starenje. Loše liječenje zuba također je jedan od učesatlih uzroka promjene boje zuba.

Boja zubi

Metode izbjeljivanja zubi

  • Najsuvremenija i najbolja opcija je izbjeljivanje u ordinaciji ZOOM® lampom u jednoj posjeti kroz 90 minuta jednokratno.
  • izbjeljivanje u ordinaciji Ultra boost gelom u dvije posjete po 60-ak minuta.
  • Izbjeljivanja udlagama napravljenim na temelju otiska čeljusti, nanošenjem gela na bazi vodikovog peroksida (H202), koncentriranog prema naputku liječnika tijekom dva do četiri tjedna, 60-ak minuta dnevno.
Metode izbjeljivanja zubi

Je li izbjeljivanje zubi štetno?

Mnogo je istraživanja provedeno kako bi se utvrdila štetnost profesionalnog izbjeljivanja po strukturu zuba, rezultat kojih jest zajednički zaključak kako profesionalno izbjeljivanje ni na koji način ne štetni zubnom tkivu. Štoviše, moderna sredstva koja u svom sastavu sadrže visoku koncentraciju floura dodatno pogoduju boljoj mineralizaciji i većoj otpornosti na karijes nakon provedenih tretmana. Pacijenti koji su bili podvrgnuti profesionalnom izbjeljivanju zuba navode kako su posljedično unaprijedili svoje higijenske navike, postali svjesniji važnosti oralnog zdravlja te su redovitije počeli odlaziti na stomatološke kontrole. Proces izbjeljivanja zubi temelji se na aktivnom kisiku koji prodire u caklinu gdje se veže na spojeve pigmenata te se potom procesom oksidacije razlaže, mijenjajući tako boju zuba u svjetliju.

Je li izbjeljivanje zubi štetno?

Poklonite si prekrasan osmijeh!

Dogovorite besplatne konzultacije!

* Ispunjenjem ovog upita će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naši djelatnici zbog dogovora termina.
* Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

HR Financira Europska unija
Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.