Vrbje 1a, 10 000 Zagreb, Hrvatska
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru
Stomatologija i estetika d.o.o. logo

Pjeskarenje zubi

Oralna higijena

Samo pravilna oralna higijena vaše zube održava zdravima i dugovječnima.

Uz svakodnevnu kućnu njegu i higijenu, predlažemo odstranjivanje u slojevima nakupljenog zubnog plaka ili biofilma, mekih zubnih naslaga neprestano taloženih u ustima, koje se nakupljaju slojevito, pa time postaju opasni za zube i desni.

Sklonost taloženju plaka odnosno zubnog kamenca potpuno je individualna.

Oralna higijena

Plak vs zubni kamenac

Nebrojene naslage bakterija nataložene na površini zuba nazivaju se plak. Nakupine plaka glavni su uzrok problema s desnima, a na zubima mogu zadržavati nečistoću. Plak se na zubima počne stvarati 4 – 12 sati nakon pranja, zbog čega ih je potrebno četkati najmanje dva puta dnevno, uz čišćenje zubnom svilom.

Zubni kamenac skorene su naslage koje na zubima mogu zadržavati nečistoće i uzrokovati dekolorizaciju. Uklanjanje je moguće samo u stomatološkoj ordinaciji. Povrh toga, kamenac je stanište velikog broja bakterija koje proizvode kiseline, narušavajući time strukturu cakline, pa zubi postaju podložni stvaranju karijesa.

Plak vs zubni kamenac

Čišćenje zubnog kamenca

Čišćenjem zubnog kamenca istovremeno se uklanjaju i sve naslage na zubima – kamenac, plak te pigmentacije od hrane i pušenja.

Preporučujemo ovaj postupak provesti kao preventivnu metodu, iako je čest i kao terapijski tretman.

Uklanjanje zubnih naslaga provodi se u stomatološkoj ordinaciji pomoću instrumenata, bez primjene lokalnog anestetika, jer je metoda uklanjanja bezbolna. Moguća je osjetljivost samo pojedinih područja uz vrat zuba.

Redovita profesionalna higijena provedena u stomatološkoj ordinaciji nužna je kako kamenac i plak ne bi uzrokovali ozbiljnije bolesti gingive – gingivitis i parodontitis zbog kojih može doći do gubitka zuba.

Pjeskarenje

Pjeskarenje zubi se izvodi pomoću aparata koji pod pritiskom u vodi raspršuje mikroabrazivna zrnca pijeska. Tom se metodom čišćenja uklanjaju naslage te se zubima uspješno vraćaju prirodna boja i sjaj.

Pjeskarenjem se sa zuba uklanjaju žute i tamne mrlje nastale zbog konzumiranja kave, čaja i drugih tamno obojenih pića te mrlje nastale kao posljedica pušenja.

Za najbolji učinak, prije pjeskarenja potrebno je ukloniti zubni kamenac.

Postupak pjeskarenja potpuno je bezbolan, a pacijent može izabrati okus višnje ili mente.

Pjeskarenje se ne provodi jedino, ako postoje znakovi krvarenja, upale gingive ili uznapredovalog parodontitisa.

Prednosti pjeskarenja

  • blistavi i glatki zubi
  • dojam izbijeljenih zuba
  • uklanjanje i najtvrdokornijih naslaga
  • primjetno manje taloženje naslaga na površini zuba nakon provedenog tretmana
Prednosti pjeskarenja

Poklonite si prekrasan osmijeh!

Dogovorite besplatne konzultacije!

* Ispunjenjem ovog upita će Vas, u roku od 24h, kontaktirati naši djelatnici zbog dogovora termina.
* Slanjem ovog kontakt obrasca prihvaćate uvjete korištenja stranice, prihvaćate Pravilo o privatnosti i zaštiti podataka i imate najmanje 18 godina.

HR Financira Europska unija
Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.