ZUBNE PROTEZE

Rješenje za izgubljene zube

U slučajevima kada iz različitih razloga nije moguće ugraditi fiksne protetske nadomjestke, mobilna protetika nudi adekvatno rješenje. Mobilni protetski rad svaki je onaj rad koji pacijent može samostalno izvaditi iz usta. Prednost mobilnih protetskih radova svakako je njihova pristupačna cijena i jednostavnost izrade

Mobilne proteze mogu biti potpune (totalne) proteze ili djelomične (parcijalne) proteze.

VRSTE PROTEZA

Potpuna proteza nadomješta nedostatak zuba i tkiva kod potpune bezubosti. U slučaju da se pacijentu mora izvaditi nekoliko preostalih zuba najprije se izrađuje imedijatna (privremena) proteza za zube koja se nosi sve dok tkivo ne zacijeli te se čeljust u potpunosti ne formira.

Djelomične proteze se koriste za nadoknađivanje više zuba u slučaju da je nemoguće izraditi most. Djelomičnu ili parcijalnu protezu koristimo kada pacijentu nedostaje nekoliko zubi, ali ne svi. Danas smo u mogućnosti izraditi tzv. savitljive parcijalne proteze s kvačicama u boji zuba. Ugodnije su za nošenje, a metalne kvačice koje pričvršćuju protezu zamjenjene su elastičnim kvačicama u boji zuba čime su estetski znatno prihvatljivije.

Proteze na implantatima

Proteze na implantatima kao što naziv govori zubne su proteze koje se pričvršćuju na zubne implantate. Zubni implantati se ugrađuju u čeljust i na njih se nadograđuju posebna sidrišta koja kasnije drže zubnu protezu.

U gornjoj čeljusti za izradu zubne proteze  na implantatima potrebno je ugraditi 4 implantata, dok su u donjoj dva minimum.

Prednosti polufiksne protetike

Osim što će postavljanjem polufiksnog protetskog rada biti sačuvana kost čeljusti, ovaj će rad pacijentu ponuditi odličnu stabilnost i poboljšati osjećaj sigurnosti koju niti jedan mobilni rad ne može pružiti. Po svojoj definiciji, polufiksni protetski radovi svi su oni radovi koji se postavljaju na zubne implantate bez obzira na koji su način za njih učvršćeni.

Specijalizirani za osmijehe!
ZUBNE KRUNICE I MOSTOVI ZUBNI IMPLANTATI FULL DIGITAL
Pošaljite upit Nazovite nas +385 1 3733 562 Pošaljite poruku (Whatsapp)
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru