ZUBNI IMPLANTATI

ŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI?

Zubni implantat titanski je nadomjestak biokompatibilnog materijala, koji se kirurški ugrađuje u čeljusnu kost da bi poslužio kao zamjena za prirodne korijene, odnosno kao nosač protetskog nadomjeska. Sastoji se od dijela unutar čeljusne kosti i dijela koji viri iz nje, a na koji se nanosi kruna, most ili odvojiva protetska nadoknada, omogućujući time sigurnu i dugovječnu fiksaciju.

Zubni implantati mogu vam vratiti izgubljeno samopouzdanje i osigurati pravilnu i kvalitetnu ishranu.

U ordinaciji "Stomatologija i estetika" koristimo vrhunske Straumann® implantate!

PREDUVJET

Zubni implantati su nadomjesci koji se ugrađuju u čeljusnu kost u svrhu nadoknade jednog ili više izgubljenih zuba.

Ne postoji dobna granica za ugradnju implantata. Ne preporučuju se u slučaju različitih bolesti poput uznapredovale osteporoze, nekontroliranog dijabetesa i nekih ozbiljnih kroničnih bolesti srca, bubrega, psihoza itd. U slučaju nedovoljne koštane mase, prije ugradnje implantata moguće ju je obnoviti.

DIGITALNO VOĐENA IMPLANTOLOGIJA

Protetska računalno vođena dijagnostika, planiranje i ugradnja implantata.

Na temelju 3D CT snimke virtualna ugradnja implantata uz pomoć 3Shape implant studio softvera, koji osigurava visoku preciznost te sigurnu i predvidljivu ugradnju implantata.

Minimalna neugodnost za pacijenta i sigurni rezultati! Provizorno imedijatno opterećenje, provizorni rad u istom posjetu kad i operacija.

POSTUPAK

    1. U prvom posjetu izraduje se RTG odnosno CBCT čeljusti te se skeniraju čeljusti uz pomoć intraoralnog skenera.
    2. U drugoj fazi pomoću računalnog programa na 3D CT snimkama odabire se najbolji položaj za ugradnju implantata. Na taj način dobiveni podaci služe za izradu kirurške šablone za ugradnju implantata. Izrađujemo šablone/vodilice uz pomoć 3d printera.
    3.  Na temelju iste šablone/plana, laboratorij izrađuje privremeni rad s obzirom na definirani položaj implantata.
    4. U trećoj fazi slijedi ugradnja implantata i predaja gotovog provizornog rada u istom posjetu.

    Cijeli postupak moguće je odraditi u istom danu kada se radi i dijagnostički plan.

Jedan ili više zubi

Nadoknada pojedinačnog zuba sa implantatima može se upotrijebiti kada pacijentu nedostaje jedan ili više zuba. Za razliku od drugih oblika nadoknade pojedinačnih zubi, implantati će osim samog zuba dodatno nadomjestiti i korijen koji također ima važnu ulogu. Zato ugradnja zubnih implantata predstavlja najbolje rješenje.

Nadoknada više zuba s implantatima najbolje je rješenje, jer se ne moraju brusiti zdravi susjedni zubi da bi se napravio most već se implantat postavlja bez diranja susjednih zuba. 

Na mjestu gdje nedostaje par zuba dolazi do propadanja kosti, preostali zubi se pomiču prema praznom prostoru te dolazi do poremećaja stabilnost cijele čeljusti. Zato je vrlo bitno da zubi koji nadoknađuju prirodne zube veličinom, oblikom i bojom budu što sličniji prirodnim zubima.

ALL ON 4
ALL ON 6

RJEŠENJA ZA BEZUBOST

All-on-4®

metoda je izrade i postavljanja zubne proteze za bezubu gornju i donju čeljust na samo 4 implantata

Ova je metoda dobar izbor za osobe koje žele fiksni protetski rad, a zbog dugotrajne bezubosti uslijed koje je smanjena količina kosti nemaju dovoljnu količinu kosti u stražnjem području čeljusti,.

Pacijent dobiva fiksne privremene zube unutar 24 sata.

All-on-6®

je metoda izrade i postavljanja zubne proteze za bezubu gornju i donju čeljust na samo 6 implantata.

U pojedinim slučajevima kada se želi povećati broj članova (zuba) mosta (samim time i žvačna površina), a da se ne ugrozi stabilnost implantata zbog prejakih sila, moguće je ugraditi dva dodatna zubna implantata u stražnjim regijama čeljusti.

Pacijent dobiva fiksne privremene zube unutar 24 sata.

All-on-4® i All-on-6® implantološki su terapijski koncepti koji omogućuju da potpuno bezubi pacijenti na dan zahvata ordinaciju napuste s estetskim i funkcionalnim fiksnim protetskim radom, koji kao što mu i sam naziv govori može biti poduprt s 4 ili 6 implantata.

FAQ
FAQ - Najčešća pitanja
Specijalizirani za osmijehe!
FULL DIGITAL ZUBNE KRUNICE I MOSTOVI LJUSKICE ZA ZUBE
Pošaljite upit Nazovite nas +385 1 3733 562 Pošaljite poruku (Whatsapp)
Radno vrijeme: PON - PET: 09 - 20h, VIKEND: po dogovoru