Hijaluronski dermalni fileri

Primjena hijaluronskih dermalnih filera (punjača bora) ubraja se u estetske korekcije frontalne regije lica. Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u visokim koncentracijama mnogih vezivnih tkiva uključujući kožu, staklovinu oka te sinovijalnu tekućinu. Zbog svojih higroskopskih svojstava, biokompatibilnosti i reverzibilnosti, ističe se među najpopularnijim dermalnim punilima za nadopunu volumena izgubljenog starenjem. Uz popunjavanje brazdi i korekcija mekih tkiva zbog promjena nastalih uslijed starenja, glavna namjena im je i minimalna korekcija facijalnih asimetrija, primjerice oblika nosa te povećanje volumena tkiva, najčešće usana i obraza.

Oblik i punoća usana imaju izrazito važnu ulogu u cjelokupnoj kompoziciji facijalne estetike. Kao primarna stavka vanjštine i dojma, estetika facijalne regije povezana je s intrinzičnom percepcijom atraktivnosti, samopouzdanja i društvenog ugleda. Usne kao i ostale perioralne strukture nose velik značaj u estetici jednakosti i proporcija, što se može usporediti s odnosom očiju i obrva.

Injektiranje hijaluronskih dermalnih filera za poboljšanje facijalne estetike ubraja se među najčešće nekiruške kozmetičke procedure u razvijenim državama svijeta. Zbog njihovog učinka pomlađivanja i poboljšanja estetskih parametara u odnosu na onaj postignut kirurškim zahvatima, popularnost hijaluronskih dermalnih filera u posljednje je vrijeme značajno u porastu.

No, primjena hijaluronskih dermalnih filera zahtijeva krajnji oprez i dobro poznavanje anatomije perioralnog prostora: za uspješnost tretmana presudno je uzeti u obzir međusobne omjere pojedinih struktura te pritom poštivati njihove granice. U skladu sa strukturama na kojima se punila apliciraju, nužno je i pravilno procijeniti odabir veličine čestica u punilu, ali i tehniku aplikacije. Pri svemu navedenom, stručnost, informiranost i iskustvo liječnika, uz upućenost u indikacije i kontraindikacije od presudne su važnosti kako bi se neželjene reakcije svele na minimum i izbjegle komplikacije. Kao i bilo kojem estetskom zahvatu, apliciranju hijaluronskih dermalnih filera prethodi precizno uzeta anamneza, dok pacijent i liječnik moraju jasno definirati očekivanja i mogućnosti postignutih rezultata.

U posljednjem desetljeću korištene su različite teksture hijaluronskih dermalnih filera koje se međusobno razlikuju po: vrsti i stupnju umreženja, viskoznosti, tvrdoći i konzistenciji gela i sveukupnoj koncentraciji same kiseline i njezinoj strukturnoj trajnosti u koži. Različiti preparati hijaluronske kiseline razlikuju se u tvrdoći, a tvrdoća određuje vrstu njihove primjene. Tvrđa punila koriste se za korekciju dubljih nepravilnosti, dok ona mekša imaju primjenu u površinskim slojevima kože.

Općenito, hijaluronski dermalni fileri najčešće se primjenjuju za:

  • oblikovanje kontura lica i korekciju nedostataka (oblikovanje obraza, podizanje kutova usana, podizanje obješene kože brade, oblikovanje brade, povećanje usana, oblikovanje obrva)
  • korekciju bora i ožiljaka od akni
  • pomlađivanje zrele i suhe kože lica, vrata i dekoltea

Ordinacija Stomatologija i estetika u ponudi ima vrhunske biološke materijale poznatih brendova:

  • Neauvia Organic hijaluronske dermalne filere s dvostrukim učinkom za punjenje bora i  za biostimulaciju i poticanje stvaranja kolagena, a time i za dugoročni anti-aging učinak
  • Teoxane Teosyal hijaluronske dermalne filere – višestruko nagrađivane zbog svoje kvalitete, maksimalno biorazgradive i čiste, bez sastojaka životinjskog porijekla
  • Restylane hijaluronske dermalne filere – najpoznatiji brend s više od 25 godina istraživanja i iskustva. Osmišljene za individualan pristup i plan tretmana za postizanje različitih učinaka pri oblikovanju kontura lica, podizanju tonusa lica, popunjavanju bora, jagodica ili usana.

U ordinaciji Stomatologija i estetika liječnik će procijeniti oblik i strukturu lica pacijenta te s pacijentom u dogovoru, a u skladu sa željama i očekivanjima preporučiti najprikladniju vrstu hijaluronskih dermalnih filera za postizanje najboljeg učinka. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje 15-ak minuta. Tretman je neinvazivan, a pacijent se odmah po zahvatu može vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Za suptilno oblikovanje Vašeg zadovoljstva, obratite nam se s povjerenjem.