Nekada se smatralo da su samo blještavo bijeli i simetrični zubi sinonim za lijep osmijeh. Što su zubi bili bjelji i pravilniji, to se osmijeh smatrao ljepšim. Suvremena stomatologija udaljava se od uniformiranosti koja rezultira neprirodnim rezultatima. Savršeno ravni i simetrični zubi više se ne smatraju atraktivnima. Estetska stomatologija teži skladu zuba s ostatkom lica. U tom oponašanju prirodnosti stomatologija se uvelike oslanja i na suvremenu tehnologiju, tehnike i materijale. Pridonosi joj biomimetika, koja po uzoru na prirodu prenosi ideje iz biologije u tehnologiju i dizajnira nove materijale i uređaje. Njoj u podlozi stoji fiziologija pacijenta.

Prilikom planiranja implantološke terapije u ordinaciji Stomatologija i estetika u obzir uzimamo kod svakog čovjeka prisutne prirodne razlike i blagu asimetriju lica, kao i asimetriju lijeve i desne strane zubnog luka. Vodimo se mišlju da ne postoji jedinstveno rješenje za oblikovanje prekrasnog osmijeha, već isključivo individualan pristup. Struktura zuba, struktura lica, struktura i ton kože razlikuju se od čovjeka do čovjeka, pa restauraciju prilagođavamo specifičnostima svakog pacijenta, oponašajući pritom ljepotu prirode svakog pojedinca. Osmijeh se sastoji od mnogo različitih komponenti koje međusobno trebaju biti usklađene. Prekrasan osmijeh blista, ali ne zasljepljuje. On ističe crte lice, ali ih ne zasjenjuje. Upotpunjuje Vas. Sugerira Vaše dominantne emocije. Veći je od Vas, ali nije prvo što uđe u prostoriju. Kada Vam prirodno pripada, govori o samopouzdanju bez ijedne riječi.

Istovremeno, kod stomatologa ne dolazite samo po lijepu skulpturu. Uz estetiku, Vaši zubi moraju biti funkcionalni i u skladu s Vašom fizionomijom i Vašim karakterom. Baš kao što je prepoznatljiv osmijeh Julije Roberts svojstven samo njezinoj pojavnosti, zubi po uzoru na tuđe nisu kataloški izbor.

Prije bilo kakve trajne promjene na svom osmijehu, Vi i Vaš stomatolog u obzir svakako morate uzeti boju lica i zuba, simetriju lica i obje strane zubnog luka, ravnotežu, sklad i oblik lica, stil frizure i jeste li se podvrgnuli kakvom drugom kozmetičkom zahvatu. Uzimajući u obzir te elemente, u našoj ordinaciji postižemo prekrasne osmijehe svih oblika i veličinasavršene, ali Vaše – kod svakog u skladu sa svojim facijalnim specifičnostima, što izgledu daje prirodnost.

Sveobuhvatnim pristupom, nesavršenost činimo lijepom, a Vaš osmijeh jedinstvenim i prepoznatljivim!